Patlayıcı fişekleri izinsiz taşımak yasa dışı mıdır?
Tamamen yasa dışıdır, istisna yoktur. Patlayıcı fişekler yanıcı ve patlayıcı tehlikeli maddelerdir; devlet taşıma lisans sistemi uygular. Kendi kullanımı veya satışı fark etmeksizin, 'Patlayıcı Fişeklerin Yol Taşıma İzni' olmadan izinsiz taşımak kesinlikle yasa dışıdır; taşınan miktar ne kadar büyükse ceza o kadar ağırdır, büyük miktarda taşımak doğrudan suç teşkil edebilir. Temel yasal kırmızı çizgi: 'Patlayıcı Fişek Güvenlik Yönetimi Yönetmeliği'nin 22. maddesi açıkça belirtir: Patlayıcı fişeklerin karayoluyla taşınması için polis memurlarının onayı alınmalı ve 'Patlayıcı Fişeklerin Yol Taşıma İzni' düzenlenmelidir; sıradan özel otomobiller, minibüsler ve kargo araçları tehlikeli madde taşıma yetkisine sahip olmadığından patlayıcı fişekleri taşımak yasaktır. Kargo, lojistik ve yolcu taşıma araçları patlayıcı fişekleri kabul etmemeli veya gizlice taşımamalıdır. Büyük miktarda patlayıcı fişeklerin uyumlu şekilde taşınması için aşağıdaki koşulların tamamı sağlanmalıdır: Varış / kalkış yeri polis memurlarına 'Patlayıcı Fişeklerin Yol Taşıma İzni' başvurusu yapılmalı, miktar, rota ve zaman belirtilmelidir; tehlikeli madde taşıma yetkisine sahip özel kapalı kasa kamyonlar kullanılmalı, yanıcı ve patlayıcı uyarı işaretleri asılmalıdır; sertifikalı tehlikeli madde eskortları görevlendirilmeli, araç kabininde yolcu taşınmamalıdır; izinle belirlenen rota ve saatlerde seyahat edilmeli, ara duruşlarda özel personel gözetimi sağlanmalıdır.